Årets vårigaste nummer

Sådär! Nu har årets första nummer av Författaren slagit i golvet.

Ellinor Skagegård djupdyker ner i samtidsdebatten om romanens förmodade död – och intervjuar Pelle Andersson, Ingrid Elam, Gunnar Nirstedt mfl.

Beata Hansson går till botten med vilken som är den bästa ordbehandlaren – eller om det rentav är handen som John Swedenmark menar. Även Sven Olov Karlsson, Torbjörn Flygt, Marit Kapla mfl ger sin syn på frågan.

I stora intervjun träffar vår chefredaktör Anders Rydell författaren, biologen och dinosaurienörden Helen Rundgren för ett samtal om barnlitteratur, att hitta sin väg i livet och hur det känns att nästan bli dödad av en elefant.

Vi granskar också villkoren för Ekström & Garays stora novelltävling: ”De skor sig på människors författardrömmar” enligt Susanne Steneros Brännström.

Kalle Güettler rapporterar om en infekterad språkstrid i det samiska författarkollektivet i Norge.

Utöver det skriver om författare som fängslats till följd av protesterna i Iran, krönika av Grethe Rottböll, intervjuar Sveriges nya professor i sakprosa och låter juristerna svara på frågan om det är rimligt att skriva 12 böcker för 75 000 kr.

Och så detta genier: Form av Anton Hull och Maria Loohufvud, korr Helena Looft, foto och illustrationer av Gunilla Hagström, Anne-Li Karlsson och Ylva Sundgren.

Trevlig läsning!