Författaren 2/2021

Nu har Författaren 2/2021 kommit. I nya numret av Författaren kan du bland annat läsa om:

Stor intervju – John Swedenmark
Han uppfostrar redaktörer, bråkar om konjunktiv och läser böcker baklänges. Översättaren John Sweden- mark är sladdbarnet som drömde om att bli poet men i stället fann isländskan.

Skambud
Vägen genom författarlivet kantas av skambud, gratis- arbete och till synes oändliga möjligheter till ”marknads- föring”. Ellinor Skagegård granskar arvodesmodellens gråzoner.

”Åh Belarus, gråt inte”
I Belarus fortsätter Aljaksandr Lukasjenka att klamra sig fast vid makten trots de folkliga protesterna. Som ett led i att fortsätta uppmärksamma kampen mot diktaturen har Författarförbundet låtit Dmitri Plax översätta ett antal fresker av Barys Pjatrovitj, ordförande för det oberoende belarusiska författarförbundet.

Riktiga berättelser har inga slut
Ibland finns alla byggstenar, alla ingredienser där – men ändå vill det sig inte. Författaren Anders Sundelin skriver om konsten att finna berättelsens form.

Inte värt besväret?
Nästan 40 procent av kulturarbetarna vänder sig inte till Försäkringskassan, trots att de är sjuka. Ska en ny utredning lyckas bryta utanförskapet och ge kulturskaparna tillgång till de sociala trygghetssystemen?